Verhaal

'Doar zit muziek in'

Op het dorpsplein, ook wel kerkplein genoemd, gebeurt van alles. De buren, de koster en zijn gezin en de café-eigenaren, liggen nogal eens met elkaar in de clinch. Het bankje rondom de beuk dreigt een hangplek voor baldadige jongeren te worden, maar wanneer die worden weggejaagd nemen hangsenioren hun plek in. Alsof je van al die klagende betweters vrolijk wordt.

Het dorpsplein wordt natuurlijk regelmatig schoongeveegd door vrijwilligers, maar dan ontstaat er twijfel over de gezondheid van de monumentale beuk. Een boomfluisteraar moet uitkomst bieden. De zoon van de koster blijkt behoorlijk muzikaal, maar dat lawaai dat hij samen met zijn kameraad maakt wordt niet gewaardeerd. Er ontstaat een klik met een vroom meisje die regelmatig in de kerk op het kerkorgel oefent. “Doar zit muziek in' denken de hangsenioren...

De vrijgezelle buurman die met zijn boerderij ook aan het dorpsplein woont, houdt de boel regelmatig in de gaten. De dominee probeert te bemiddelen tussen de koster en de caféhouder omdat de ergernissen over lawaai van muziek en klokkengelui toenemen, maar of alles weer pais en vree wordt?